Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws, Featured

Duizendste Ferrari afgeleverd

Submitted by on 12/03/2009 – 12:08No Comment
Ferrari 612 Scaglietti ‘One-to-One’, duizendste Ferrari in Hong Kong

Ferrari 612 Scaglietti ‘One-to-One’, duizendste Ferrari in Hong Kong

Kijk eens, wat een prachtig tafereel. Een spiksplinternieuwe Ferrari 612 Scaglietti ‘One-to-One’ op een traditioneel Chinees schip in de Victoria Harbour van Hong Kong. Het is er niet zomaar een, het is de duizendste Ferrrari die sinds de allereerste in de jaren zestig naar de eilandengroep werd verscheept. Hij moest er 45 jaar over doen, dat duizendste exemplaar. Maar toch, middenin de financiële crisis wist de het zijn weg toch te vinden. 

 

De mijlpaal lokte meer dan 65 internationale media naar Hong Kong en zij waren getuige van de overhandiging aan de nieuwe ongetwijfeld dolgelukkige eigenaar. Waarschijnlijk voor de allereerste keer ooit voor een auto-onderneming werd de auto aan zijn nieuwe eigenaar uit Hong Kong, de heer Didier Li, verscheept aan boord van de ‘Huan’, een historisch Chinees schip. ‘Huan’ is een kenmerkend symbool van de geschiedenis van Hong Kong en contrasteerde prachtig tegen de moderne skyline. Samen zorgden ze voor een extra spectaculaire en exclusieve ceremonie voor de overhandiging van de 1000e auto van het merk met het Steigerende Paard in één van de oudste markten in Azië.

In 2008 verkocht Ferrari in Hong Kong 115 auto’s en 1089 auto’s in de totale regio. Japan blijft daar de belangrijkste markt voor Ferrari met 433 auto’s in 2008, een toename van 15%. Datzelfde jaar werden voor het eerst ruim 200 auto afgeleverd in China, een stijging van 20% ten opzichte van 2007 naar een totaal van 212.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.