Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Direct vanuit het web in je nieuwe Mercedes

Submitted by on 19/11/2008 – 21:25No Comment
myCOMMAND van Mercedes-Benz

Met
myCOMAND geeft Mercedes-Benz een voorproefje van toekomstige op het internet gebaseerde infotainmentsystemen in de auto. myCOMAND is bijzonder krachtig en gebruiksvriendelijk en biedt tot dusver ongekende mogelijkheden. Daarbij zijn alle gegevens en informatie via het internet steeds zo actueel mogelijk. Omdat alle functies in een doordacht menu zijn gebundeld, kunnen ze door de gebruiker (m/v) eenvoudig worden opgeroepen. Bij de ontwikkeling van myCOMAND stonden volledige integratie, bedieningsgemak en beveiliging van de gegevens centraal.

Nu al bieden mobiele telefoons, laptops en PDA’s (Personal Digital Assistants) vrijwel overal en altijd toegang tot het internet. Alleen in de auto worden deze functies tot dusver om veiligheidsredenen en vanwege de te beperkte bandbreedte van de mobiele netwerken nauwelijks gebruikt. Daarbij zouden juist degenen die zakelijk onderweg zijn de omvangrijke mogelijkheden van het internet in de auto goed kunnen benutten.IT-experts gaan ervan uit, dat het internet binnen enkele jaren met duidelijk meer bandbreedte dan nu via mobiele netwerken beschikbaar zal zijn. Hierdoor ontstaan er nieuwe interessante mogelijkheden voor telematica- en infotainment-toepassingen in de auto. Daarom heeft Mercedes-Benz een onderzoeksproject voor een nieuw op het internet gebaseerd infotaimentsysteem onder de naam myCOMAND gestart. Met dit nieuw ontwikkelde systeem laat Mercedes-Benz nu al zien over welke functies automobilisten in de toekomst kunnen beschikken.Op het gebied van informatie en entertainment biedt het nieuwe systeem aanmerkelijke voordelen ten opzichte van de systemen die nu worden gebruikt. Telkens wanneer de motor wordt gestart, worden de gegevens en de software geactualiseerd. Ook alle opgevraagde gegevens zijn voor de inzittenden steeds actueel en zonder moeilijke handelingen beschikbaar. Vergelijkbaar met huidige mobiele apparaten is het internet bij myCOMAND niet alleen veel sneller, maar ook veel gebruiksvriendelijker en daardoor veiliger. Afhankelijk van de situatie biedt het systeem individueel passende internetdiensten.De belangrijkste nieuwe diensten van myCOMAND zijn:

  • Off-board navigatie. Deze functie werkt niet alleen telkens met het meest actuele kaartmateriaal, maar houdt bij de routekeuze ook rekening met actuele vereersinformatie via het internet. Naast de gebruikelijke kaarten kunnen ook satellietbeelden worden getoond, die de oriëntatie vergemakkelijken.
  • De route-assistent. Deze dienst maakt gebruik van een groot aantal gegevens die via het internet beschikbaar zijn en presenteert ze tijdig in de meest optimale vorm. Zo kan bijvoorbeeld het weer onderweg worden getoond, evenals de hotels en recreatiemogelijkheden op de plaats van bestemming. Ook kunnen vanuit de auto bijvoorbeeld gemakkelijk hotels worden geboekt, tafels in een restaurant of plaatsen in het theater worden gereserveerd.
  • World Radio. Via het internet kan vrijwel elke radiozender worden beluisterd. Via de World Radio van myCOMAND kunnen zenders per genre worden gekozen. Ook kan een eigen muziekverzameling op het internet worden opgeslagen, die dan overal en altijd in de auto beschikbaar is.
  • Internet-telefonie. Net als alle andere diensten vindt bij myCOMAND ook telefonie via het internet plaats. Dankzij Voice over Internet Protocol (VoIP) maakt myCOMAND een kostenloze telefoonverbinding of het versturen van SMS-berichten via het internet en gelijktijdig spraak- en dataverkeer mogelijk.
  • Browser. Natuurlijk kan er ook gewoon via een browser op het internet gesurft worden.

myCOMAND biedt niet alleen tal van mogelijkheden, maar is ook aantrekkelijk vormgegeven en logisch te bedienen. Het centraal geplaatste display geeft een helder beeld. Het beeldscherm staat optimaal in het gezichtsveld van de bestuurder, zodat deze de verkeerssituatie beter in de gaten kan houden. De COMAND Controller, een ergonomisch optimaal vormgegeven draai-/drukknop op de middenconsole maakt een eenvoudige en veilige bediening mogelijk.Het beginscherm toont een gestileerde wereldbol, waaromheen alle beschikbare functies draaien. Door een druk op de knop kan het onderwerp dat op de voorgrond staat worden gekozen, waarop een nieuw menu opent. Door twee toetsen naast de centrale bedienknop kunnen extra functies als bijvoorbeeld de keuzemogelijkheden van het menu worden opgeroepen. Bovendien maakt de “terug”-toets het mogelijk om eventuele fouten snel te herstellen. Door de toekomstige integratie van LINGUATRONIC wordt het ook mogelijk om myCOMAND spraakgestuurd te maken.Met myCOMAND wordt de basis gelegd voor optimaal gebruik van het internet in de auto. Onderzoekers van Mercedes-Benz gaan ervan uit dat het nog enkele jaren zal duren voordat de technische voorwaarden zijn vervuld en een dergelijk systeem in de serieproductie verkrijgbaar zal zijn, maar er wordt nu al hard aan deze ontwikkeling gewerkt.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.