Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Dikke Audi R8 LMS pret op Assen

Submitted by on 23/04/2009 – 17:06No Comment

audi_motorsport-090405-04881

Dikke pret op Assen tijdens het raceweekend vanaf 8 tot en met 10 mei. Niet alleen bulderen de dikke GT’s vrolijk in het rond en is dat op zich natuurlijk al een spektakel van jewelste, maar de race-uitvoering van de Audi R8, de R8 LMS GT3 zal dan voor het eerst in actie te zien zijn in Nederland. Dat gaat allemaal gebeuren in de ADAC GT Masters op 10 mei en maar liefst drie teams zullen deze pretigieuze ruim vijfhonderd pk sterke V10 inzetten. 

 

In het ADAC GT Masters worden auto’s ingezet die optisch en technisch nauw verwant zijn met straatuitvoeringen van de meest spectaculaire sportwagens. De Audi LMS GT3 neemt het in deze ‘liga van droomwagens’ op tegen concurrenten als Lamborghini, Porsche, Ferrari en Ascari. In Assen komen drie Audi’s LMS GT3 aan de start van de teams ABT Sportsline, Rosberg en Phoenix Racing.

Audi R8 5.2 FSI
Het ‘rustige’ broertje voor op de weg is de Audi R8 5.2 FSI V10, maar ook deze heeft genoeg anabole spierballen om toch lekker bij het verkeerslicht weg te speren en de meeste Duitse en Engelse concurrentie ver achter je te laten. De V10-motor met dry-sump smering en variabele kleptiming is zelfs grotendeels identiek met de auto die in Assen haar Nederlandse racedebuut maakt. In de Audi R8 5.2 FSI V10 levert deze grotendeels van aluminium gemaakte motor een vermogen van 525 pk en is daarmee goed voor een top van 316 km/h. In een luttele 3,9 seconden kun je van stilstand naar de honderd accelereren. Voor al dat vermogen moet je natuurlijk wel wat dieper in je broekzak grijpen. Diep genoeg in ieder geval, om er minimaal € 210.440 uit te kunnen trekken. Of misschien toch maar even met de friendly bankmanager om tafel? Je zou tenslotte ook voor de Audi met razendsnel schakelende sequentiële R tronic-transmissie kunnen opteren en die is nu net een tikkie duurder. Hij is er vanaf € 217.440. Maar als je dit soort bedragen zonder tweede hypotheek en aanvullende kredieten op tafel legt, dan lig je ook niet wakker van zeven mille. Of juist wel?

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.