Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Dieselen met de Cayenne

Submitted by on 21/11/2008 – 17:27No Comment
Porsche Cayenne Diesel

En had je toen al gedacht dat je in 2009 lekker zou kunnen gaan dieselen in je eigen Porsche, ook geen tractor? Maar nu: Porsche breidt het leveringsprogramma van de Cayenne uit met een hightech Dieselvariant. De Cayenne krijgt de beschikking over een zeer krachtige drieliter V6 TDI, die prestaties van Porsche-niveau koppelt aan een relatief laag brandstofverbruik en gunstige emissiewaarden. 

De snelle rakker wordt voorzien van een drieliter V6 TDI met een vermogen van 176 kW/240 pk en een koppel van 550 Nm. Daar hoef je je echt niet voor te schamen. Het gemiddelde verbruik bedraagt 9,3 l/100 km. Dat komt overeen met een CO2-uitstoot van 244 gram/km. Die CO2-uitstoot zegt je waarschijnlijk niet veel, maar die 1 op 10,75 is helemaal niet verkeerd. Dan kun je gewoon eens lekker je Porsche showen op het tankstation, zonder direct contanten aan de kassa te moeten aftikken. 

Het krachtige karakter van de dieselmotor sluit perfect aan bij de dynamiek die van een Cayenne mag worden verwacht. De auto reageert snel op commando’s van het gaspedaal en het hoge koppel zorgt voor krachtige (tussen)acceleraties. 

Maximale (brandstof)efficiency 
De komst van de Cayenne met dieselmotor past in het streven van Porsche om het brandstofverbruik van alle modellen zo veel mogelijk terug te dringen In 2007 werden alle benzinemotoren van de Cayenne al uitgevoerd met directe brandstofinjectie. Dit leidde tot een brandstofbesparing van zo’n 15%. Ook de recentelijk geïntroduceerde nieuwe generatie Porsche 911 is uitgerust met directe brandstofinspuiting. Dat maakt de nieuwe Porsche 911 tot de zuinigste auto in zijn segment. Porsche werkt ook aan een Cayenne met hybride-aandrijving

Kredietcrisis
Welnee!! Porsche verwacht het succes van de Cayenne met de komst van dieselversie verder te kunnen uitbouwen. In het fiscale jaar 2007-2008 werden wereldwijd in totaal 45.487 Cayennes verkocht. Nooit eerder werden zo veel exemplaren in een fiscaal jaar verkocht. 

De Porsche Cayenne Diesel komt in het voorjaar van 2009 op de markt. Hij is dan standaard uitgerust met de Tiptronic S-transmissie en een dieselpartikelfilter. De richtprijs bedraagt € 83.900 (incl. btw/bpm) op basis van de huidige belasting regelgeving.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.