Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

De Nieuwe Band

Submitted by on 13/02/2009 – 12:03No Comment
Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat geeft komende woensdag – 18 februari – het startschot voor de campagne ‘De Nieuwe Band‘. De nieuwe band is niet het Vredestein of Dunlop die je toevallig net onder je bolide hebt laten monteren, maar staat voor een veilige, zuinige en stille autoband. Hij doet dit in de Cruise Terminal in Rotterdam samen met wethouder Harbers van de gemeente Rotterdam.

De campagne ‘De Nieuw Band’ heeft tot doel de verkeersveiligheid te vergroten en een reductie in CO2-emissie en geluid te behalen. De campagne is onderdeel van Het Nieuwe Rijden en wordt uitgevoerd door SenterNovem in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Op 18 februari start de campagne met de focus op bandenspanning. Heel nuttig, want behalve een forse brandstofbesparing, die gemakkelijk tot tien procent kan oplopen is het makkelijk en nog veilig ook. Vanaf 1 april zal de campagne tevens de focus leggen op het gebruik van veilige, zuinige en stille banden.

19 bedrijven zullen tijdens de start een intentieverklaring tekenen waarin zij aangeven een actieve voortrekkersrol te nemen in de toepassing van de juiste banden. De ondertekenende partijen zijn: Arval Lease, BOVAG, DCMR Milieudienst Rijnmond, Euromaster, HIER, ING Carlease, Stichting Innonoise, Instituut voor Duurzame Mobiliteit, Milieu Centraal, Multilease, Nederlandse Stichting Geluidshinder, Profile Tyrecenter, RAI Vereniging, de gemeente Rotterdam, Strix Lease, Terberg Leasing, TNT Post pakketservice, provincie Utrecht, VVN, VACO, het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.