Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Featured

Chevrolet Camaro is er weer

Submitted by on 19/03/2009 – 13:26No Comment
Chevrolet Camaro staat weer in de showroom… in Amerika dan

Chevrolet Camaro staat weer in de showroom… in Amerika dan

Nu kun je met je miljardeninjectie auto’s gaan maken die toch niemand wil hebben, maar gelukkig heeft General Motors besloten dat niet – alleen – te doen en staat na een afwezigheid van zeven jaar de Chevrolet Camaro weer in de Amerikaanse showrooms. “De nieuwe Camaro combineert een prachtige uitstraling, topprestaties en geavanceerde technologie met een indrukwekkend erfgoed, waarbij de verwachtingen van de klant van een sportauto uit de 21e eeuw volledig worden ingelost,” zegt General Motors.

 

En zo gaat Ed Peper verder: “De nieuwe Camaro voorziet in een interessante combinatie van prestaties, comfort en geavanceerde technologie.” Ed is GM (general manager) van GM en tevens vice president van het noodlijdende moederschip. 

De redactie van iCar zit in ieder geval vol overgave te kwijlen bij dat wat inmiddels als trotse achtergrondafbeelding prijkt op de laptop van uw redacteur: de prachtige nieuwe Camaro. Gegarandeerd dat dit weer een nominatie gaat worden voor de Company iCar.

“De Camaro is gebaseerd op een nieuw platform voor achterwielaangedreven auto’s dat wereldwijd zal worden toegepast en zet de toon voor de ontwikkeling en het ontwerp van GM-auto’s,” zegt General Motors. De oorspronkelijke conceptauto is ontworpen in Amerika, terwijl voor het technische deel ook teams Australië verantwoordelijk zijn. De Camaro werd op diverse continenten getest en wordt geproduceerd in GM’s fabriek in Oshawa, Ontario (Canada)

Ontwerp
De Camaro productie-auto staat heel dicht bij het oorspronkelijke ontwerp en heeft stijlkenmerken van de Camaro van de eerste generatie die van 1967 tot en met 1969 werd geproduceerd. Wij vinden hem dan ook erg mooi. De tweedeurs sportcoupé heeft klassieke afmetingen op een wielbasis van 2852 mm. 

 

Het Camaro- ontwerp klopt helemaal, vanaf de neus tot aan de kont

Het Camaro- ontwerp klopt helemaal, vanaf de neus tot aan de kont

De lange motorkap en de korte achterkant lopen tot ver op de hoeken van de achterschermen van de auto door. De schuinstaande voorruit (67 graden) draagt bij aan de luchtweerstand van cW 0.37. 

 

De Camaro wordt standaard voorzien van 18-inch wielen en is optioneel op  19-inch en 20-inch verkrijgbaar. De typische V-vormige neus en de forse bult op de aluminium motorkap geven de sportwagen zijn anabole look mee. Bij de SS-versies is de onderste luchtinlaat vergroot voor extra frisse lucht. 

De Camaro’s LT en SS zijn in de USA leverbaar met een RS-pakket bestaande uit HID koplampen, een achterspoiler voor de LT, speciale achterlichten en 20-inch wielen.

Ook binnenin heeft de Camaro stijlkenmerken die erfgoed, modern design, de aandacht voor het detail combineren, zoals je ook kunt zien aan de diepliggende klokken in het dashboard. Het informatie display center wordt bediend door een staak op de stuurkolom. Optioneel zijn meters op de middenconsole leverbaar voor oliedruk, olietemperatuur, voltage en de temperatuur van de transmissieolie. Zoals dit op een echte sportwagen thuishoort, zien we dit meterpakket standaard op de 2LT– en de 2SS-modellen. 

Stoffen bekleding is standaard terwijl de stoelen in de 2LT en 2SS vanaf fabriek met leer zijn afgewerkt. Optioneel is stoelverwarming beschikbaar, maar dat is natuurlijk alleen voor watjes.

Tot het beschikbare Driver Convenience en Connectivity pakket behoren een op afstand bedienbaar startsysteem (modellen met automaat) en een iPod aansluiting. 

Motoren
De Camaro wordt geleverd met een geavanceerde 3,6-liter V6 motor met directe injectie en variabele kleptiming. Daarmee levert de auto 300 pk en kan worden uitgevoerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een automatische transmissie.

Maar wij gaan natuurlijk voor het SS-model. Echt Detroit Iron heeft tenslotte een V8 in het vooronder. En zo wordt het topmodel uitgerust met een 6,2-liter V8 en levert 422 pk. Hij is voorzien van brandstofbesparend Active Fuel Management op de versies met automaat – en een handgeschakelde zesversnellingsbak. Maar die 20%-bijtelling, dat zal er daarmee vast niet inzitten.

De Camaro is in Amerika leverbaar vanaf $ 22.995. Nog niet bekend is wanneer de nieuwe Chevrolet Camaro in Europa leverbaar wordt. Hé verdorie!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.