Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Cadillac, Corvette en HUMMER op AutoRAI

Submitted by on 01/04/2009 – 08:38No Comment
De nieuwe Corvette ook op de AutoRAI

De nieuwe Corvette ook op de AutoRAI

Vandaag opent de AutoRAI haar deuren en ondanks alle ontwikkelingen bij de huidige importeur staan Cadillac, Corvette en Hummer met hun nieuwe modellen op de AutoRAI. Dankzij vijf officiële GM-dealers die de handen ineen hebben geslagen en die presenteren het modelprogramma voor 2009 van de Amerikaanse GM-merken op de beurs in Amsterdam. Nu geloven we vooral vandaag niet direct alles wat we onder ogen krijgen, maar het persbericht over deze toch wel bijzondere merken klinkt zeer aannemlijk.

 

Zo hoopt men de toekomst van de Amerikaanse GM-merken in Nederland te verzekeren. René Boers sprak namens de samenwerkende dealers: “Met de dynamiek Amerikanen eigen hebben wij als dealers onmiddellijk actie ondernomen om de presentatie van de Amerikaanse GM merken op de AutoRAI doorgang te laten vinden. In Amsterdam tonen wij dan ook de topmodellen van Cadillac, de fameuze Corvette en de stoere Hummer H2 en H3.”

“Verkoop en service in Nederland gaan dan ook onverminderd voort. Daarnaast zullen wij na de AutoRAI overleggen in welke structuur sales, service en marketing van de Amerikaanse merken in ons land zal worden voortgezet. Want voor ons staat vast dat er voor de nieuwe modellen van GM een toekomst is weggelegd, ook in Europa. GM is vergevorderd met de ontwikkeling van Hybride voertuigen en de Chevrolet met elektrische motor is wereldwijd toonaangevend. Deze techniek zal in verschillende modellen beschikbaar komen.”

De Cadillac BLS speelt een hoofdrol voor Cadillac

De Cadillac BLS speelt een hoofdrol voor Cadillac

BLS en BLS Wagon
Het Cadillac-programma voor Europa is uitgebreid en de GM-dealers tonen in Amsterdam de belangrijkste modellen. 

De Cadillac BLS speelt een hoofdrol voor Cadillac. De BLS Sedan en Wagon zijn beide verkrijgbaar met drie verschillende turbobenzinemotoren, twee turbodiesels en een bio-ethanolmotor met lage uitstoot die draait op E85 bio-ethanol of traditionele benzine. 

Cadillac CTS
De Cadillac CTS van 2009 heeft veel interieurruimte en een serie zuinige zescilinder motoren maken de CTS-modellen nog aantrekkelijker. In 2009 wordt het programma verder verbeterd met de introductie van enkele nieuwe modellen, waaronder de splinternieuwe CTS Sport Wagon en de spectaculaire CTS-V, een zeer snelle luxe sport sedan. 

Escalade, ook als Hybride
“Wij zien de opvallende Cadillac Escalade als de ultieme SUV,” zegt René. Voor 2009 zijn de prestaties van de 6,2-liter Vortec aluminium V8-motor met 301 kW (409 pk), variabele kleptiming en een automatische zestraps versnellingsbak verder verbeterd. Later in 2009 verschijnt een 6.0 hybride V8-motor met de nieuwste Two-Mode Hybrid technologie van GM.

De geavanceerde Two-Mode Hybrid technologie die is gebruikt voor de Escalade Hybrid is het eerste hybride systeem ter wereld voor een grote luxe SUV. Wanneer de auto stationair draait of op lage snelheid rijdt, gebruikt hij alleen de accu’s. De Escalade Hybrid is ook uitgerust met de Active Fuel Management technologie, die de Vortec V8-motor in staat stelt om onder bepaalde rijomstandigheden slechts vier cilinders te gebruiken en zo brandstof te besparen. In het stadsverkeer levert dit een brandstofbesparing op van 50%.

Amerikaan met spierballen
In zijn klasse blaast de nieuwe Corvette een aardig woordje mee. In verhouding met andere sportwagens in zijn klasse is hij ook nog eens erg goedkoop in de aanschaf. De 20% bijtelling moet u bij deze auto echter maar even vergeten. Met een topsnelheid van 330 km/h en een acceleratie van 0 tot 100 km/h in slechts 3,6 seconden, vergezeld van het traditionele Amerikaanse V-8 geroffel, laat de snelste Corvette nagenoeg iedere concurrent zijn fraaie achterpartij zien.

Het Corvette programma 2009 is om van te watertanden. De traditionele Corvette V8-formule is uitgebreid met nieuwe Corvette modellen. De 6,2-liter Corvette C6, de 7,0-liter Corvette Z06 en de adembenemende Corvette ZR1 met compressor combineren alle extreem hoge prestaties in een auto die veel waarde en kwaliteit biedt met verbazingwekkende comfortniveaus voor dagelijks gebruik. Hij is dan ook genomineerd voor de Company iCar van 2009.

Corvette C6 Coupe en Convertible
De introductie van de grotere, krachtigere 6,2-liter V8 LS3-motor aan het begin van 2008 heeft de prestaties en de populariteit van de Corvette C6 versterkt. De small-block V8 heeft een vermogen van 325 kW (437 pk) en een koppel van 586 Nm, waarmee hij garant staat voor een topsnelheid van 306 km/h. Hij is leverbaar voor zowel de Corvette Coupe als de Convertible, met keuze uit een zestraps handgeschakelde en een zestraps automatische transmissie met stuurbediening. 

Deze motor heeft ervoor gezorgd dat de zesde generatie Corvette de succesvolste is die ooit in Europa is verkocht. Sinds het C6-model zijn Europese debuut maakte op de autosalon van Genève in 2004 zijn er rond de 6000 verkocht. 

De Corvette Convertible is voorzien van een elektrisch bediende softtop, die met behulp van een enkele knop het dak in slechts 18 seconden volledig kan openen of sluiten. 

Het Luxury-pakket, optioneel voor de C6 en standaard bij de Convertible, omvat een geheugen voor de verwarmbare stoelen en een elektrisch bedienbare, telescopische stuurkolom, een Head-Up Display inclusief een G-krachtmeter, een Bose®-geluidsinstallatie met 7 luidsprekers en lichtgevoelige, automatisch dimmende buitenspiegels. 

Corvette Z06
De Corvette Z06, ontwikkeld naast de Corvette C6.R racewagen, combineert de kenmerken die van de zesde generatie Corvette in Europa een verkoopsucces hebben gemaakt.

Het hart van de Z06 wordt gevormd door de LS7-motor, een 7,0-liter V8 die 377 kW (512 pk) levert bij 6300 tpm en 637 Nm koppel bij 4800 tpm. In een auto die 1418 kg weegt, resulteert dat in een acceleratie van 0-100 km/h in 3,9 seconden in de eerste versnelling en een topsnelheid van 320 km/h. 

De Z06, die zijn oorsprong vindt in het Corvette raceprogramma, is een volledig unieke auto met zijn eigen aandrijflijn, carrosseriestructuur en chassissysteem. Zijn carrosseriestructuur wijkt af van die van de Corvette Coupe en de Convertible

Hummer H2 op E85 ethanol
Vanaf oktober wordt de Hummer H2 geleverd met FlexPower-technologie. Daarmee rijdt de stoere Hummer niet alleen op reguliere benzine, maar ook op E85 ethanol. Hummer wil ook de andere modellen in het gamma op korte termijn geschikt maken voor E85. In de tweede helft van 2009 moet ook de H3 geschikt zijn om te rijden op ethanol. Een ‘groene’ Hummer, wie had dat ooit verwacht.

De Hummer V8 heeft een inhoud van 5,7 liter en levert 305 pk bij 5200 tpm en 432 Nm bij 4000 tpm. De acceleratie van 0 naar 100 km/h neemt 8,2 seconden in beslag. Ondanks deze Hummer-waardige getallen ligt het verbruik met 14,5 liter per 100 kilometer lager dan dat van de 3.7. 

De dealers zijn:

  • Wander Assen, Balkengracht 2, 9405 CG Assen, telefoon 0592-313441 en email info@wander.nl
  • Koenen’s autobedrijf, Voltaweg 5, industriepark “De Berk” 1077, 6101 XK Echt telefoon 0475-484900 en email koenen@koenenbv.nl 
  • Driessen Autogroep, Pietersbergweg 29, 5628 BS Eindhoven, telefoon 040-2646560  en email info@driessenautogroep.nl
  • Nefkens Amersfoort, Amsterdamseweg 151, 3812 RR AMERSFOORT, telefoon 033-4224444 en email info@nefkens-opel.nl 
  • Pietersen US Carcenter, Waalhaven Z.z. 6, 3088 HH Rotterdam, telefoon 010-4286320 en email info@ucp.nl
  • Hummer Amsterdam, Keurenplein 9, 1069 CD Amsterdam, telefoon 020-4109090 en email mw@import-usa-cars.nl

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.