Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Vers van de Pers

Bridgestone scoort in Duitse zomerbanden tests

Submitted by on 10/04/2009 – 11:50No Comment
Bridgestone-banden voeren net als voorgaande jaren ook in 2009 weer de boventoon in de zomerbandentests die zijn uitgevoerd door de Duitse autopers. De twee grootste autotijdschriften van Europa, AutoBild en ADAC Motorwelt, en Auto Motor und Sport hebben de Turanza ER300 het predikaat “zeer aanbevelenswaardig” gegeven. Andere Bridgestone-producten die ook als “zeer aanbevelenswaardig” zijn aangemerkt, zijn de Potenza RE050A (Gute Fahrt) en de Firestone TZ300? (ADAC Motorwelt).

Turanza ER300
“Zeer aanbevelenswaardig” en algemeen testwinnaar (AutoBild). “All-round balans met buitengewone handling onder zowel natte als droge omstandigheden en grote veiligheidsmarge bij aquaplaning”

AutoBild heeft het formaat 205/55 RV16 op een VW Golf VI getest op handling onder natte en droge omstandigheden, rem- en slipgedrag, aquaplaning rechtuit en in bochten, afrolgeluiden, rolweerstand en subjectief comfort. De Turanza ER300 scoorde uitstekend op alle punten en versloeg daarmee alle 11 concurrenten op algemene prestaties.

“Zeer aanbevelenswaardig” (ADAC Motorwelt) “Een zeer goed uitgebalanceerde band met uitstekende prestaties onder droge omstandigheden, goede prestaties onder natte omstandigheden en het minste bandengeruis

ADAC Motorwelt heeft twee formaten (185/60 R14H op een VW Polo en 205/55 R16W op een Opel Astra) getest op alle prestaties onder droge en natte omstandigheden, inclusief brandstofverbruik en slijtage. De Turanza ER300 kreeg voor beide formaten de hoogste beoordeling van drie sterren en het predikaat “zeer aanbevelenswaardig”.

“Zeer aanbevelenswaardig” en testwinnaar (Auto Motor und Sport) “Uitstekende handling onder alle omstandigheden, buitengewoon nauwkeurig bochtengedrag, korte remweg onder natte en droge omstandigheden”

 

Zomerbanden van Bridgestone scoren hoog

Zomerbanden van Bridgestone scoren hoog

Op basis van de prestaties onder natte en droge omstandigheden van de 205/55 R16V op een VW Golf heeft Auto Motor und Sport de Bridgestone Turanza ER300 meer punten toegekend dan elk van de 11 concurrenten in de test.

 

Potenza RE050A
“Zeer aanbevelenswaardig” en testwinnaar (Gute Fahrt) “Optimale controle, geen reacties bij het wisselen van rijbaan, uitstekend remgedrag”, aldus de conclusie van de testrijders.

Gute Fahrt is het tijdschrift voor VW- en Audi-eigenaars. Het geteste formaat van Bridgestone’s ultra high-performance Potenza RE050A, de 225/45 R17 W/Y op een VW Golf GTI, liet uitstekende all-round prestaties zien en kreeg daarom het predikaat “zeer aanbevelenswaardig”.

Firestone TZ300?
“Zeer aanbevelenswaardig” (ADAC Motorwelt) “Buitengewoon uitgebalanceerde band, goede prestaties onder natte omstandigheden”

ADAC’s test van de 205/55 R16W liet buitengewoon goede all-round prestaties zien van de nieuwe Firestone TZ300? touringband. De Firehawk TZ300? is ontworpen voor superieure veiligheid en comfort voor gezinsauto’s in het middenklasse-segment en deed niet onder voor de beste van de premium geprijsde banden. 

 

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.