Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Featured, Headline

BMW M5… en hij is nog goedkoper ook!

Submitted by on 27/07/2011 – 13:55One Comment

De nieuwe BMW M5 komt vanaf december in de winkels, misschien nog net voor de aankomst van de goedheiligman… En wij kunnen er best aan wennen, deze exotisch gelijnde bolide heeft er namelijk wel kaas van gegeten en is de snelste productie-BMW ooit. Met de nieuwe 4,4 liter V8 M TwinPower Turbo motor in het vooronder is er zo’n 560 pk beschikbaar en worden er 680 Newtons per meter afgeleverd bij 1500 toeren. Dat gaat dus wel lekker.

Het schuldgevoel ten opzichte van het milieu wordt er ook nog eens een stuk minder van, want ten opzichte van de vorige editie is de CO2 uitstoot nog verder dichtgeschroefd. Uw locale bankmanager wordt er ook alweer een stuk vrolijker van. Want in plaats van 158.730 euro dat de vorige M5 kostte, hoeft u nu nog – ‘slechts’ – 132.250 euro af te tikken. Blije dealer… Blije gezichten ook op de passagierszetel en achterin, wanneer u voor het stoplicht wegspeert en de klok binnen 4,4 seconde op 100 zet – uw medeweggebruikers in verbazing achterlaat – vervolgens binnen 13 seconden de 200 km/h en even later de top van 250 km/h aantikt. Blije gezichten vervolgens bij justitie, wanneer ze u de bekeuring overhandigen, u vervolgens uw bankmanager weer veel minder blij maakt. En justitie later uw spiksplinternieuwe M5 in beslag neemt, waarop de voornoemde bankmanager… acht laat maar, u begrijpt het wel.

Ook deze M5 is uitgevoerd met allerlei handige gadgets en toevoegingen. Zo zijn via de twee M knoppen op het stuurwiel individuele configuratiesets op te roepen, waarmee de rijeigenschappen van uw auto kunnen worden beïnvloed. Met een druk op de knop vanaf een gemoedelijke limousine tot een gemeen accelererende sportwagen. Verder is deze auto standaard al uitgevoerd met zaken als lederen bekleding, stoelverwarming, alarmsysteem, xenon koplampen, parkeersensoren, iDrive navigatiesysteem en bluetooth telefoonvoorbereiding. Specifiek voor de BMW M5 zijn metallic lak en elektrisch verstelbare sportstoelen en stuurwiel. Nieuw voor de M5 is de M Drivelogic transmissie met dubbele koppeling die extreem snelle schakeltijden mogelijk maakt en het actieve M differentieel, dat optimale tractie onder alle omstandigheden biedt.

 

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.