Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Featured

BMW 5 Serie en BMW Z4 met nog meer spierballen

Submitted by on 01/07/2011 – 07:53No Comment
BMW 5 Serie en BMW Z4 met nog meer spierballen

Ook de Z4 krijgt in 2012 de beschikking over een nieuwe motor en optioneel een 8-traps automaat

De BMW 5 Serie en de BMW Z4 krijgen nog krachtigere viercilinder TwinPower Turbo motoren in het vooronder en wij kunnen ons daar best in vinden. De nieuwe motoren zijn zowel in benzine als in dieseluitvoering beschikbaar. Natuurlijk niet in de BMW Z4, maar dat snapte u wel.

In de 520i en de Z4 sDrive20i levert de krachtbron een vermogen van 184 pk en in de 528i en de Z4 sDrive28i een vermogen van 245 pk. Wanneer zaken als koppel u wat zeggen, dan weet u dat de auto’s met een koppel van respectievelijk 270 Nm en 350 Nm dat vanaf 1250 tpm beschikbaar is, zeker gewillig is. Wij hebben er niet in gereden, maar geloven BMW op haar woord als zij verzekert dat souplesse en rijplezier gegarandeerd zijn bij een ook nog gunstig verbruik. De handgeschakelde versies van zowel de BMW 520i Sedan als de BMW 528i Sedan lusten gemiddeld ongeveer 6,8 liter go-juice per 100 km. Met een achttrapsautomaat erachter daalt dat verbruik nog een beetje naar 6,4 liter per 100 km. Daardoor krijgen zowel de handgeschakelde als de automaat een groen energielabel A, voor zover u dat überhaupt belangrijk vindt. De TwinPowerTurbo technologie heeft directe brandstofinspuiting, een Twin Scroll-turbo, Valvetronic variabele kleptiming en VANOS variabele nokkenasverstelling. Genoeg gesprekstof voor aan de bar dus. U moet nog wel even geduld hebben, tot 2012 om precies te zijn.

Modeljaar 2012 zorgt ook bij andere versies voor vermogenswinst, zoals bij de vernieuwde zescilinder BMW 530i. Die krijgt een topvermogen van 272 pk. De viercilinder dieseluitvoering 525d wint door enkele aanpassingen 10 kW aan kracht, waardoor hij aan 218 pk komt. In modeljaar 2012 debuteert in de BMW 530d de nieuwe zescilinder TwinPowerTurbo dieselmotor met een topvermogen van 258 pk. De BMW 535d blijft een pittige rakker met 313 pk. En dat voor een ‘dieseltje’.

De BMW Z4 is in 2012 optioneel verkrijgbaar met een achttrapsautomaat. Zowel handgeschakelde als automatische 2,0-liter en 2,8-liter benzinemotoren hebben een groen energielabel C.

 

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.