Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws, Featured

Autoverkoop in 2010?

Submitted by on 15/10/2009 – 15:31No Comment
Autoverkopen in 2010 beter?

Autoverkopen in 2010 beter?

De positieve geluiden zijn allang niet meer van de lucht. De crisis is voorbij, Nederland en sloft langzaam de rest van de wereld achterna uit het diepe dal dat eind vorig jaar werd geslagen in de gehele financiële markt. De autowereld liep daarbij nog wat achter… Het ging allemaal nog niet zo goed en voor het komende jaar was er ook nog niet veel verbetering te verwachten. Maar als de de BOVAG en RAI Vereniging mogen geloven, dan valt dat nog te bezien. Men verwacht zelfs een lichte groei in verkopen van personenauto’s ten opzichte van die van dit jaar. We praten dan wel over 2010.

“Wij verwachten volgend jaar 375.000 nieuwe personenauto’s en 50.000 bestelauto’s te verkopen. En dat betekent een lichte groei in de verkoop van personenauto’s na de sterke daling in verkopen van dit jaar,” juicht men schichtig om zich heen kijkend.

De beide organisaties verwachten voor 2009 rond de 360.000 nieuw verkochte personenauto’s uit te komen. De markt van bestelauto’s zal naar verwachting stabiliseren.

Deze prognose is mede gebaseerd op een uitgebreide analyse die het internationale onderzoeksbureau R.L. Polk van de Nederlandse markt heeft gemaakt. Evenals in voorgaande jaren heeft Polk ook voor 2010 weer een analyse gemaakt van de ontwikkelingen op de Nederlandse markt. De verwachting is dat er volgend jaar een langzaam en voorzichtig herstel van de economische situatie zal optreden. Desondanks zal de particuliere verkoop nog niet sterk aantrekken omdat de werkloosheid volgend jaar zal oplopen van de huidige 5 naar 8 procent. Deze ontwikkeling heeft naar alle waarschijnlijkheid een negatieve invloed op het consumentenvertrouwen. De voorzichtige groei van de verkoop van personenauto’s zal dan ook met name in de zakelijke markt optreden.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.