Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws, Featured

AutoRAI tevreden

Submitted by on 11/04/2009 – 19:06No Comment
De vrouwelijke bezoeker kon de nieuwe opzet zeker wel waarderen

De vrouwelijke bezoeker kon de nieuwe opzet zeker wel waarderen

De organisatie van de AutoRAI is tevreden. Geen kamerbrede glimlach, maar eentje die bescheiden de mondhoeken trekt. De teller stopte ergens in de buurt van de 220.000 bezoekers. Helemaal niet verkeerd. “Zeker niet in de onzekere tijden van nu, waar autoshows over de hele wereld onder druk staan,” weet een medewerker te vertellen. “De vernieuwde opzet heeft veel positieve reacties van zowel bezoekers als exposanten opgeleverd,” meent beursmanager Fernand Molenschot. Dat heeft volgens ingewijden veel te maken met de nieuwe opzet waarvoor de organisatie in nauw beraad met hun vrouwelijke medewerkers heeft gekozen. Ja, en vooral de vrouwelijke bezoeker is dan ook zeker te spreken over de nieuwe manier van exposeren, zegt niet alleen het grootste Nederlandse dagblad maar ook mijn eigen vrouw. Exposanten zijn ook tevreden. “Door de laagdrempelige opzet en het exposeren van een recordaantal auto’s in zes belevingswerelden, zijn er tegen minder kosten ruim 70.000 potentiële klanten (leads) gegenereerd,” zegt AutoRAI hierover. Over twee jaar gaat de autoshow in herhaling, we hebben het dan over april 2011. 

 

“Voor sommige bezoekers was de nieuwe manier van exposeren wel even slikken,” zegt Fernand. “Maar in tijden van crisis moet je je creativiteit laten gelden. Het totale aantal bezoekers achter ten opzichte van de vorige editie. De vernieuwde opzet van AutoRAI 2009 kende echter beduidend minder avondopenstellingen en beursdagen.” Met name de belevingswerelden ‘Luxury & Sportscars’, ‘City & Compact’ en ‘Family & Travel’ werden druk bezocht. Ook de AutoRAI Life, waar voor het eerst in de geschiedenis auto’s over de beursvloer reden, kon rekenen op veel belangstelling. Van de buitenactiviteiten scoorden de ‘4×4 Driving Experience’ en ‘Try the Bike’ erg goed.

De AutoRAI 2009 sloot vandaag met een oorverdovend claxonconcert af, helemaal in de stijl van eh… nou ja, de nieuwe stijl. 

GoMotor!
GoMotor!
vormde een aantrekkelijke aanvulling op AutoRAI 2009. Bezoekers en exposanten zijn enthousiast over de terugkeer van motorfietsen in Amsterdam RAI, misschien dan wel niet in een aparte show, maar geïntegreerd in de AutoRAI. Ook de mogelijkheid die ‘Try the Bike’ bood om op een motorfiets te rijden, stond sterk in de belangstelling.

Dit jaar was er ook aandacht voor motorfietsen

Dit jaar was er ook aandacht voor motorfietsen

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.