Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws, Evenementen, Featured

AutoRAI 1 april open

Submitted by on 30/03/2009 – 21:01No Comment
Met nog meer auto's en nog meer belevingswereld zal het dit jaar nog drukker worden

Met nog meer auto's en nog meer belevingswereld zal het dit jaar nog drukker worden

Ze zijn er druk mee geweest, de jongens en meisjes van de organisatie en ze hebben er een compleet vernieuwde opzet van gemaakt: de AutoRAI 2009. Die kunt u vanaf morgen 1 april gaan bezoeken. Honderden auto’s, auto’s die u in de loop van het jaar in de showroom vindt; het spektakel AutoRAI Life (of was het live); bijzondere en onbereikbare auto’s en GoMotor! voor de motorliefhebbers.

Tot en met Paaszaterdag 11 april kunnen de bezoekers genieten. “Het concept van de zes belevingswerelden, waarin auto’s per categorie bij elkaar staan, in combinatie met het showprogramma AutoRAI Life, zorgt ervoor dat AutoRAI 2009 een evenement is dat je niet wilt missen. Bovendien is er een recordaantal van 575 auto’s te zien, naast het schitterend overzicht van motorfietsen op GoMotor! in het nieuwe RAI-gebouw Elicium,” meldt de organisatie

Zes werelden
Voor het eerst treffen de bezoekers auto’s in de categorie van hun voorkeur handig en overzichtelijk bij elkaar aan in een hal. Concurrerende merken, die voorheen vaak in verschillende hallen van het grote RAI-complex stonden, kunnen de bezoekers gemakkelijk met elkaar vergelijken. Wie bijvoorbeeld een gezinsauto zoekt, vindt zijn weg gemakkelijk naar de hal waarin die wereld is uitgebeeld.  

  • In Luxury & Sportscars draait het om veel vermogen, aerodynamisch design en felle kleuren: liefhebbers van sportief autorijden voelen zich hier thuis. Ook staan hier de meest exclusieve auto’s die er in Nederland te koop zijn.
  • In Green Innovations is te zien dat de ontwikkelingen op het gebied van schone en zuinige auto’s elkaar in rap tempo opvolgen. Deze wereld informeert de bezoekers over de laatste innovaties op dit gebied en laat zien wat ieders bijdrage kan zijn aan een schoner milieu.
  • In City & Compact staan snelle, trendy, handige en veilige auto’s centraal. Moeiteloos inparkeren, manoeuvreren tussen het drukke stadsverkeer, snel en gemakkelijk van A naar B? Deze auto’s zijn ervoor gemaakt.
  • Family & Travel biedt een overzicht van auto’s voor wie er geregeld met de kinderen op uit trekt. Royale bagageruimte voor vakantie? Fietsen mee? Hond achterin? Maar ook: comfortabel woon-werkverkeer. In Family & Travel staan auto’s die voor al deze doeleinden geschikt zijn.
  • In de belevingswereld Cabrio voelen de bezoekers bij wijze van spreken vanzelf de wind door de haren. Autorijden is leuk en dat ervaar je in de Cabrio-wereld met een keur aan softtop- en hardtop cabrio’s.
  • Stoer & veilig de weg op? Een SUV in de urban jungle, een spannend off-road adventure of gewoon voor een stoere look? Inspiratie volop door de ruime keuze aan vierwielaangedreven modellen in de Adventure-wereld. 

Paviljoens en speciale evenementen: extra smaakmakers op AutoRAI 2009
AutoRAI 2009 toont meer dan alleen auto’s die voor de consument te koop zijn. Op speciale themapaviljoens ligt het accent op de zijwegen die op autogebied kunnen worden bewandeld. De paviljoens hebben elk een eigen karakter en zijn te vinden in de werelden waarbij zij horen.

Autovisie Supercar Paddock
Hier zijn in samenwerking met het automagazine Autovisie tien unieke droomauto’s te zien. Voorbeelden zijn de Spyker C8 Laviolette LM85, Pagani Zonda F Roadster, Donkervoort D8 GT, Nissan GT-R en de nauwelijks www.blijdatikmotorrij.nl. GoMotor! is de speciale tentoonstelling van gemotoriseerde tweewielers die gratis toegankelijk is voor bezoekers van AutoRAI 2009.

Adventure experience
Bezoekers kunnen zelf meerijden met de krachtigste terreinauto’s van nu op de 4×4 Driving Experience. Door het zand, over keien en boomstammen en vijf meter de hoogte in! Iets minder ruig is de SUV Urban Challenge. Meer te weten komen over le Dakar kan bij de Adventure Experience wereld op het buitenterrein (tussen Amstelhal en Parkhal).

Cargirls toont de vrouw op de autobeurs
Fotografe Jaqueline Hassink biedt een unieke visuele ervaring in hal 6. Het project Car Girls wordt tijdens de gehele AutoRAI periode getoond op een doek van 16 meter breed x 2 meter hoog. Van de vijf grootste autoshows ter wereld heeft zij de auto’s en de modellen gecombineerd in haar fotografie.

C,mm,n rijden in de stad van de toekomst
In het c,mm,n (common) paviljoen kunnen bezoekers in een virtuele stad de mobiliteit van de toekomst beleven en in een rijsimulator ervaren hoe het is om je in 2020 in een c,mm,n te verplaatsen. Aan de hand van modellen worden bezoekers uitgedaagd om on-line mee te denken over de verdere ontwikkeling. Aan het eind van de AutoRAI wordt op de speciale c,mm,n website de op de AutoRAI ontworpen auto getoond. C,mm,n is een initiatief van Stichting Natuur en Milieu, Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven en Universiteit Twente.

Rijden op groen gas
Aardgas Mobiel is met haar partners aanwezig in de wereld Green Innovations in hal 9 om bezoekers te informeren over het rijden op (groen)gas en (toekomstige) tanklocaties. Athlon Car Lease, tevens hoofdsponsor van AutoRAI 2009, informeert over de mogelijkheden van het leasen van auto’s die op aardgas rijden. De auto-industrie brengt steeds meer mooie auto’s af-fabriek uit op aardgas. Zoals recentelijk de Volkswagen Passat TSI Ecofuel, Mercedes Benz B-Klasse en Opel Zafira Turbo. Auto’s die ook op AutoRAI te zien zullen zijn.

Allsecur verpakt parkeergarage
Als hoofdsponsor van AutoRAI 2009 doet autoverzekeraar Allsecur op ludieke wijze van zich spreken. De hoofdkussens, bekend uit de televisiereclames van de verzekeraar, zijn aanwezig op een plek waar ze bijzonder veel nut hebben: rond de pilaren van de parkeergarages van Amsterdam RAI. Ook bijzonder is dat de bezoekers op de stand van Allsecur in hal 11 een spannend ritje kunnen maken in een echte botsauto.

Voordelig met de trein naar AutoRAI 2009
Tijdens AutoRAI 2009 kost een treinretour van elk NS-station in Nederland naar Amsterdam RAI slechts € 17,50. Hierdoor kunnen ook bezoekers die buiten de Randstad wonen snel, comfortabel en tegen een aantrekkelijk tarief naar het grootste auto-evenement van Nederland reizen. Het speciale NS AutoRAI treinretour is geldig op alle publieksdagen.

Wegwijs
De grootste hal van Amsterdam RAI, de Europahal, wordt ingericht voor een uniek evenement, ‘AutoRAI Life’. Hier worden dagelijks spectaculaire live shows aan het publiek gepresenteerd rond concept cars, primeurs, nieuwe auto’s en sportauto’s. Het nieuwe RAI-gebouw Elicium biedt onderdak aan GoMotor!, een aparte tentoonstelling voor motorfietsen en (motor-)scooters die voor bezoekers van AutoRAI vrij toegankelijk is. AutoRAI 2009 en GoMotor! worden georganiseerd door Amsterdam RAI in nauwe samenwerking met RAI Vereniging. AutoRAI 2009 is geopend van 1 tot en met 11 april.

Meer informatie is te vinden op www.autorai.nl.

[media id=44 width=568 height=370]

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.