Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Porsche 360 App

Submitted by on 28/06/2011 – 15:46No Comment
Helemaal in lijn met marketing en PR-mogelijkheden die er tegenwoordig zijn bracht Porsche gisteren haar Porsche 360° App uit. Bij de iPad App van Porsche speelt rijbeleving de hoofdrol. Zo kun je plaatsnemen in de passagiersstoel van Jeroen Bleekemolen en via het draaien de auto van binnen helemaal bekijken. Hetzelfde geldt voor het exterieur van de auto. Leuk! Zo dachten wij tenminste.

Niet alleen is bijna alles van Porsches met een sportieve inslag aan ons wel besteed, maar ook de Apple iPad is vanaf de eerste versie door het iCar redactieteam geadopteerd. Dan kan er natuurlijk niet veel mis gaan, als dan ook de download nog gratis is. Zodoende werd direct de App Store geraadpleegd en de Porsche 360 App gedownload. Na enige tijd vol spanning te wachten tot de Porsche 360 App was gedownload kunnen we alleen maar zeggen dat het resultaat op zijn minst erg tegenviel. Na het opstarten al viel het buitengewone irritante feit op dat het beeld ‘gevoelsmatig’ andersom gedraaid is. De beeldinstelling is vast en valt niet te wijzigen door de iPad een paar keer te keren.

Ook het 360° gedeelte is misschien wel leuk bedacht, maar in de praktijk irritant genoeg om de iPad weer snel aan de kant te leggen en verder te gaan met waar je mee bezig was. Het is namelijk kompasgestuurd en je moet met je iPad volledig meedraaien om een compleet beeld te krijgen. Dus pak er maar een draaibare bureaustoel bij, want dat is nodig of draai rondjes terwijl je staat. In ons geval zagen we in eerste instantie de achterkant van de auto en moesten andersom gaan zitten om de voorkant te zien.

Ongetwijfeld door de mogelijkheid de auto vanuit elke hoek te bekijken wordt de hoeveelheid data erg groot. Daarom werden er concessies gedaan op het gebied van de beeldkwaliteit. Met de beeldkwaliteit van een slecht Youtube filmpje kennis maken met jouw nieuwe Porsche is het hem gewoon niet. Dan kwijlen wij liever – ouderwets – naar kwalitatief goede brochure op de iPad. Liefst met film, maar gewoon lekker vanuit een positie.

Maar goed, de App is gewoon gratis, dus wat dat betreft kun je er geen buil aan vallen.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.