Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws, Featured

Audi S5: ULW prototype

Submitted by on 08/03/2009 – 11:35One Comment

Audi S5

(Audiblog.nl) Audichef Rupert Stadler wil een lager verbruik realiseren door de auto’s lichter te maken, maar dat wisten wij al. Op dit moment blijkt er een lichter prototype van de Audi S5 met 2.0 TSI motor en 265 pk te zijn. Opmerkelijk: 400 kilogram! minder op de weegschaal. En dat wisten wij nog niet.

 

Bij het verminderen van de CO2-uitstoot gaat het bij Audi verder dan alleen maar zuinigere motoren bouwen. Audichef Rupert Stadler vertelde in Genève dat consequent lichtere bouwwijzen extra mogelijkheden scheppen.

“Wij hebben een prototype van de S5 klaar, dat rond 400 kilogram minder weegt dan het actuele standaard S5-model”, verklaarde Stadler.
Om dit te bereiken is bij de bouw van het onderstel en de carrosserie, consequent hoogvast staal en aluminium gebruikt, maar is slechts weinig koolstofvezel ingezet.

Stadler: „vooropgesteld is dat de nieuwe auto niet duurder mag worden dan de actuele S5.” Qua motor werd de achtcilinder met 365 pk vervangen door het 2.0 TFSI-aggregaat uit de Audi S3, dat 265 pk heeft. Met deze motor bereikt het prototype dezelfde versnellingswaarden als het 100 pk sterkere standaardmodel.

De exacte verbruiksgegevens zijn nog niet bekend, maar liggen duidelijk onder de waarden van de standaard S5. Stadler: „Nu moeten wij nog gaan testen of onze klanten in deze voertuigklasse een kleinere motor ook accepteren.” Optisch zullen de beide modellen nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn.

One Comment »

  • leonie schreef:

    ik vind de Audi S5 een hele mooie auto ik zit er ook hard over na te denken om hem te kopen.

    groetjes leonie

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.