Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Audi S3 met S tronic-transmissie

Submitted by on 24/11/2008 – 18:33No Comment
Audi A3 S tronic
Straks ben je met je nieuwe Audi S3 met S-tronic versnellingsbak het eerste weg voor het stoplicht. De snelle schakelaar zet je in een tijd van nog geen vijf-en-een-halve seconde van stilstand op de honderd kilometer per uur. 0,2 seconde sneller dan de snelste switcher in een Audi S3 met conventionele handbak. Natuurlijk proberen we dat niet, want na de meeste stoplichten is die honderd een reuze illegale snelheid. Maar toch… het kan!

Audi noemt de zestraps transmissie met dubbele koppeling snel en efficiënt, waardoor die betere prestaties haalbaar zijn met een lager verbruik. Niet alleen een fijn gevoel in je rechtervoet dus, maar ook nog eens extra in je portemonnee. Je kunt je S-tronic nu alvast mee bestellen – nog op tijd voor de Goedheiligman en die van de Kerst – en je bent in het nieuwe jaar de eerste met zo’n speeltje aan boord. Voorlopig moet je dan echter wel wat dieper in je buidel tasten, of met de friendly bankmanager om de tafel om die € 2.600 meerprijs bovenop je nieuwe Audi mee te nemen. 

Audi zegt: “De S tronic-transmissie vormt een perfecte combinatie met de 195 kW/265 pk sterke direct ingespoten 2.0 TFSI-krachtbron van de Audi S3. Ten opzichte van de versies met handgeschakelde zesbak brengt hij de sprinttijd van 0-100 km/h dus met 0,2 seconden terug tot 5,5 seconden (Audi S3 Sportback: 5,6 s). Bovendien zorgt deze transmissie met dubbele koppeling ervoor dat het verbruik daalt. De Audi S3 neemt genoegen met gemiddeld 8,3 l/100 km (CO2: 193 g/km) en de Audi A3 Sportback met 8,4 l/km (CO2: 195 g/km).”

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.