Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws, Featured

Audi Q7 vernieuwd

Submitted by on 15/04/2009 – 15:31No Comment
De grille werd aangepast, evenals de bumpers

De grille werd aangepast, evenals de bumpers

De Audi Q7 heeft een ander uiterlijk gekregen. Audi presenteert op de Sjanghai Car Show de gewijzigde Q7. Maar niet alleen het ontwerp, ook technisch is er het een en ander veranderd. “Het brandstofverbruik is over de gehele linie sterk teruggedrongen,” zegt de autofabrikant en vermeldt daarbij dat de Audi Q7 de eerste Audi wordt die ook leverbaar wordt met de schoonste dieseltechnologie ter wereld, de TDI clean diesel.

 

Wat is er uiterlijk veranderd? De grille valt het meest in het oog, die is dan ook opnieuw ontworpen. Verticale chromen spijlen met hoogglans afwerking geeft het model een extra luxe uitstraling. De bumpers werden veranderd en het onderste gedeelte wordt eventueel uitgevoerd in zwart of grijs. Als de lampjes aan gaan wordt de straat in ijsblauw verlicht. Ja, de Audi Q7 is standaard voorzien van Xenon verlichting of een adaptief systeem met Xenon verlichting. Daarbij draait de koplamp mee met de auto, cq. stuuruitslag. Rondom is de nieuwe Audi voorzien van LED-verlichting. 

Extra efficiency
Alle benzine- en dieselmotoren voor de vernieuwde Audi Q7 beschikken over directe brandstofinspuiting. Dat geldt ook voor de Audi Q7 3.0 TDI clean diesel. Deze uitvoering beschikt over een 3,0-liter V6 TDI, die is gekoppeld aan een DeNOx-katalysator met AdBlue-injectie. Het additief AdBlue zorgt ervoor dat stikstofoxide (NOx) wordt omgezet in het onschadelijke stikstof en zuurstof. De complexe uitlaatgasbehandelingsmethode zorgt ervoor dat de Audi 3.0 TDI clean diesel voldoet aan de strengste emissie-eisen ter wereld (LEV II Bin 5 in de Verenigde Staten) én aan de Europese Euro 6-norm, die naar verwachting in september 2014 van kracht wordt. De Audi Q7 3.0 TDI clean diesel laat een brandstofverbruik van gemiddeld 8,9 l/100 km voor zich noteren.

Ook de andere motoren voor de Audi Q7 zijn efficiënter geworden. Dit komt mede op het conto van het zogenaamde recovery system, dat mechanische rem- en uitrolenergie omzet in elektrische energie die vervolgens wordt opgeslagen in de accu. Dit systeem zorgt voor een lager brandstofverbruik en dus lagere CO2-emissies (reductie maximaal 5 gram/km).

De 3.0 TDI met 176 kW/240 pk neemt genoegen met 9,1 l/100 km. De Audi Q7 4.2 TDI (250 kW/340 pk) staat nu voor een gemiddelde van 9,9 l/100 km (was 11,1 l/100 km). De Audi Q7 V 12 TDI ( met een vermogen van 368 kW/500 pk) verbruikt ondanks zijn zeer hoge prestaties 11,3 l/100km. Het gemiddelde verbruik van de 3.6 FSI-benzine-uitvoering (206 kW/280 pk) bedraagt 12,1 l/100 km; de 4.2 FSI V8 komt tot 12,7 l/100 km.

De standaard van luxe
Op en top comfort in deze Audi. Via de zestraps tipronic-transmissie controleer je de quattro permanente vierwielaandrijving, natuurlijk wordt de auto voorzien van airconditioning en is er ook gedacht aan een goede hifi en ben je daar nog niet helemaal mee tevreden, kun je als optie een B&O sound system laten inbouwen met infotainmentsysteem voor navigatie, telefoon en muziek. Bij de Audi Q7 4.2 TDI en 6.0 TDI is adaptieve luchtvering met drie voorkeuzestanden (comfort, automatic, dynamic) standaard. Interessante opties zijn een remsysteem met keramische remschijven, de adaptieve cruise control, Audi lane assist, het Audi parking system en ventileerbare comfortstoelen.

En in de zomer mag jij voor de jouwe gaan, want dan staat de nieuwe Audi Q7 bij de Audi-dealer voor een bij ons nog onbekende prijs.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.