Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Vers van de Pers

Audi produceert de Audi Q3 vanaf 2011 in Spanje

Submitted by on 26/04/2009 – 12:40No Comment
De Audi Q3 komt vanaf 2011 uit Spanje

De Audi Q3 komt vanaf 2011 uit Spanje

Audi gaat zijn nieuwe compacte SUV, de Audi Q3, produceren in Spanje. Dat gebeurt in de SEAT-fabriek in Martorell. De productiecapaciteit voor de Audi Q3 bedraagt 80.000 stuks per jaar. Met de productie van de Audi Q3 in deze fabriek is een investering van circa 300 miljoen euro gemoeid. De beslissing over productie in Amerika is vooralsnog uitgesteld.


Audi heeft om verschillende redenen besloten om de productie van de Audi Q3 in Spanje te laten plaatsvinden. Ten eerste is de SEAT productiefaciliteit in Martorell bijzonder efficiënt en kwalitatief hoogwaardig. Het spreekt voor zich dat ook de Audi Q3 zal worden geproduceerd volgens de strenge eisen die Audi hanteert. Bovendien past deze stap in het streven van Audi om de ingezette groei- en internationaliseringstrategie voort te zetten. Daarbij draagt deze stap ertoe bij dat in de Spaanse fabriek 1.200 banen behouden blijven, zonder dat dit ten koste gaat van banen in andere Audi-fabrieken. Met de productie van de Audi Q3 in Martorell is een investering van 300 miljoen euro gemoeid.

El Audi Q3. Tienes que amar.

El Audi Q3. Tienes que amar.

Ruim interieur in de Audi Q3

Ruim interieur in de Audi Q3

Beslissing over productie in Amerika uitgesteld
Het feit dat Audi heeft besloten de Audi Q3 vanaf 2011 in Spanje te produceren, betekent ook dat de beslissing over productie in Amerika is uitgesteld. Rupert Stadler, voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi, daarover: “We evalueren in dat opzicht alle opties. Daarbij houden we de huidige economische crisis in het achterhoofd. Op dit moment is er geen noodzaak om extra productiefaciliteiten in gebruik te nemen.”

Audi heeft momenteel productiefaciliteiten in Duitsland (Neckarsulm en Ingolstadt), Hongarije, België, Slowakije, India en China.

De Audi Q3
De nieuwe Audi Q3 is een compacte en sportieve SUV met een coupé-achtig uiterlijk en vijf deuren. De zitpositie is evenals de wielmaat en de bodemvrijheid typisch voor een SUV, maar de Audi Q3 onderscheidt zich door zijn uitgesproken sportieve rijgedrag, zijn efficiency en comfortniveau. De Audi Q3 is een aanvulling op de succesvolle Q-familie van Audi, die op dit moment bestaat uit de vorig jaar geïntroduceerde Audi Q5 en de onlangs vernieuwde Audi Q7.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.