Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Vers van de Pers

Audi jubileumhorloge

Submitted by on 10/04/2009 – 10:46No Comment
Audi jubileumhorloge

Audi jubileumhorloge

Audi, Leusden: Audi bestaat dit jaar 100 jaar. Een bijzonder jubileum dat wordt gevierd met een bijzonder uurwerk, het Audi-jubileumhorloge. Dit instrument verenigt de unieke merkwaarden van Audi: traditie en innovatie, design en precisie, kwaliteit en perfectie. Als meesterwerk op horlogegebied beschikt de chronograaf met tachometerfunctie over een met de hand gemaakt kaliber en een unieke opbouw.


Het ontwerp van het exclusieve horloge is afkomstig van Audi Design. De ontwikkeling en productie vonden plaats in samenwerking met Chronoswiss. Net als Audi hecht Chronoswiss bijzonder veel waarde aan precisie en perfecte kwaliteit. Het op juiste waarde schatten van de historie en het streven naar innovatieve en toekomstgerichte oplossingen zijn eveneens kenmerken van beide fabrikanten.

Unieke combinatie
Het Audi-jubileumhorloge, dat de naam “Tachoscope” draagt, is uniek door de combinatie van een regulatorwijzerplaat, de met één knop te bedienen chronograaffunctie en een tachometerschaal. Het bijzondere van het klassieke regulatorprincipe is de decentrale bevestiging van de uren- en secondewijzer. Alleen de minutenwijzer komt uit het midden van de wijzerplaat. Bij de tachoscope is ook de wijzer van de chronograaf centraal geplaatst. Dit maakt nauwkeurig aflezen, ook op complexe cijferbladen, makkelijker. Naast de tijdwaarneming biedt de tachoscope ook een tachometer op de lunet. Hiermee kan de snelheid in kilometers of mijlen per uur worden gemeten.

Wijzerplaat van email
Al even uniek als de opbouw is de vormgeving van het cijferblad van echt email, geïnspireerd op de instrumenten uit de legendarische Auto Union-raceauto’s. Het blad wordt gedomineerd door de cijfers van de secondewijzer, die herinneren aan de toerenteller van de Type C Grand-Prix-auto uit de dertiger jaren. De kroon is vormgegeven als een tandwiel uit de versnellingsbak. In de opwindrotor van het mechaniek zijn de jaartallen van het Audi-jubileum gegraveerd. Deze zijn zichtbaar door de glazen bodemplaat van de kast.

Chronoswiss is verantwoordelijk voor de techniek achter de wijzerplaat. Binnenin de tachoscope ligt het exclusieve manufactuurkaliber C. 125, waarvoor Chronoswiss onlangs het Europees patent verworven heeft. Dit kaliber maakt het dankzij een complex mechanisme mogelijk de chronograaf te bedienen met slechts één drukknop, die in de opwindkroon is geïntegreerd.

In platina en witgoud
Het Audi-jubileumhorloge is er in beperkte oplage. Van de uitvoeringen in platina (CH A 1520) en witgoud (CH A 1521 W) worden er in totaal slechts 100 gemaakt: 35 in platina en 65 in witgoud. De horloges worden samen met een uurwerkmakersloep en een schroevendraaier geleverd in een houten kist, die is uitgevoerd in zwarte pianolak. De prijs van de platina-uitvoering bedraagt € 24.900,-, de uitvoering in witgoud kost € 14.900,-. De jubileumhorloges zijn via de Audi-dealer verkijgbaar.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.