Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Headline

Audi A1 en Porsche Boxter

Submitted by on 23/06/2011 – 10:49No Comment
Porsche Boxter 300000

Het jubileummodel na 15 jaar en 300.000 exemplaren is voor een Duitse klant

Behalve dan het feit dat beiden Duitse automerken zijn, zijn de overeenkomsten tussen de Audi A1 en Porsche Boxter minimaal. Qua ontwerp en qua doelstelling ontlopen ze elkaar behoorlijk.

 

En toch vonden we het de moeite waard beiden in een bericht bij elkaar te brengen. Waarom? Omdat de Audi A1 binnen een jaar tijd 100.000 keer in Brussel geproduceerd is. De Porsche Boxter en zustermodel Cayman daarentegen 300.000 keer, maar heeft daar wel vijftien jaar voor nodig gehad. De eerste was sowieso reden voor een klein feestje waar Koning Albert II niet bij mocht ontbreken, evenals een aantal belangrijke bestuurders bij de Duitse automobielfabrikant.

Ter gelegenheid van het vijftienjarig jubileum rolde een uniek jubileummodel van de lijn in Stuttgart voor een klant in Duitsland. In platina/zilver metallic finish met Carrera rood lederen interieur staat deze Porsche Boxter Spyder voor vijftien jaar succes en tijdloze elegantie.

De Porsche Boxter werd voor het eerst als conceptcar op de Detroit Motor Show van 1993 getoond. De auto op de show deed denken aan de eerste 356 en 550 Spyder. De reacties waren zo positief dat de Stuttgartse autofabrikant besloot de auto in productie te nemen vanaf de zomer van 1996. De Cayman verscheen als coupévariant tijdens de IAA van 2005.

De Porsche Boxter is in vier varianten leverbaar. Als Boxster, Boxster S, Boxster S Black Edition en Boxster Spyder. Aangevuld met de gesloten Cayman, Cayman S, Cayman S Black Edition en Cayman R Coupé’s. Diverse motoren leveren vermogens tussen de 255 en 330 pk.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.