Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Sport

Alfa Romeo sponsort motorsport

Submitted by on 27/02/2009 – 10:08No Comment

Alfa Romeo Superbike sponsor

Ook voor de komende drie jaar heeft Alfa Romeo bijgetekend in de motorsport en verlengt haar sponsoring voor de wedstrijden van het SBK Superbike World Championship en het Ducati Racing Team. Een moedig besluit, nu veel sponsoren in deze tak van sport afhaken en een steun in de rug voor veel motorcoureurs

 

Dit weekend start de eerste race in Australië, in Nederland vindt het WK Superbike in het lange weekend van 24 tot en met 26 april plaats op het TT circuit van Assen. “Het SBK Superbike World Championship past qua uitstraling en beleving bij de sportieve waarden die Alfa Romeo al zolang kenmerken,” zegt de Italiaanse autofabrikant. Jaarlijks trekken de races voor dit prestigieuze WK een groeiend aantal toeschouwers, zowel rond de circuits als voor de televisie. 

Alfa Romeo zal in iedere race volop zichtbaar zijn doordat zij vier helderrode Alfa MiTo 1.4 Turbo inzet als Safety Car. “Hiermee staat het merk voor en tijdens de races in het middelpunt van de belangstelling en scoort bij het miljoenenpubliek van de WK Superbike een enorme zichtbaarheid,” gaat men verder. 

Naast al dit superbike geweld blijft Alfa Romeo de komende drie jaar een vooraanstaande partner bij Ducati Racing, het team dat met Nicky Hayden en Casey Stoner in 2006 en 2007 de wereldkampioenen leverde. In de nieuwe overeenkomst sponsort Alfa Romeo de rijders Michel Fabrizio en Noriyuki Haga.

Binnen de sponsoring van de SBK Superbike World Championship manifesteert Alfa Romeo zich op de circuits eveneens door haar aanwezigheid bij de andere competities die op de wedstrijddagen van het WK Superbike worden verreden; zoals het Superstock 600 Europees kampioenschap, de Superstock 100 FIM Cup en het Supersport wereldkampioenschap.

De continuering van de sponsoring van het SBK Superbike World Championship en Ducati Racing team wordt enthousiast ondersteund door Sergio Cravero, de nieuwe algemeen directeur van Alfa Romeo: “De mogelijkheden en kansen die sponsoring van de SBK Superbike wedstrijdenreeks op het gebied van communicatie bieden, zijn groot. Het helpt onze naamsbekendheid te versterken en kan dienen als platform om nieuwe producten te lanceren. Onze sponsoring van SBK Superbike World Championship en Ducati Racing duurt tot eind 2011.” Misschien moeten we eens gaan denken aan een Alfa Romeo op twee wielen? Dat hoeft natuurlijk helemaal niet perse verkeerd uit te pakken.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.