Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

1 April: Dodge 500 in Alkmaar?

Submitted by on 30/03/2009 – 14:12No Comment
Dodge 500? Waren die niet iets groter?

Dodge 500? Waren die niet iets groter?

“Deze auto is het eerste zichtbare teken van de samenwerking tussen Chrysler en Fiat,” denkt Theo Middelbeek. Theo is vernoemd naar zijn bedrijf Middelbeek Cars en meldt trots in een persbericht dat op woensdag 1 april in het House of Dodge de Dodge 500 aan het publiek wordt gepresenteerd. 1 April? Ja, dat is dé dag.

 

Op woensdag 1 april dus, wordt in het House of Dodge (www.houseofdodge.nl) de zeer zuinige Dodge 500 gepresenteerd. Deze auto is het eerste zichtbare teken van de samenwerking tussen Chrysler en Fiat. Op 31 maart wordt die samenwerking zeer waarschijnlijk bekrachtigd. “De Dodge 500 verenigt het beste van beide merken,” zegt directeur Theo Middelbeek, “de look and feel van een echte Dodge en het uiterst compacte van een Fiat. We zijn er trots op dat wij deze wereldprimeur hebben.”

Groen A-label, BPM vrij, lage wegenbelasting, 1 op 21,7
De Dodge 500 is in veel opzichten een zeer bijzondere auto: superzuinig (gemiddeld één liter op 21,7 kilometer), A-label, BPM-vrij en er hoeft slechts een kwart van de wegenbelasting te worden betaald. Het geheim schuilt in de technologie. De Dodge 500 is uitgerust met het Start&Stop-systeem. Als de auto tot stilstand is gebracht, schakelt de motor automatisch uit. Als de rit wordt voortgezet, start de motor vanzelf weer. De automatische versnellingsbak (standaard geleverd) verlaagt het brandstofverbruik en de uitstoot nog eens met 3%. Door de zeer lage CO2-uitstoot heeft de Dodge 500 het schoonste A-milieulabel gekregen, is de auto BPM-vrij én is de bijtelling slechts 14%. Ook hoeft er vanaf april dit jaar voor de Dodge 500 maar een kwart van de wegenbelasting te worden betaald. Overigens doet de zuinigheid niets af aan de prestaties: de 69 pk sterke 1.2 benzinemotor heeft een top van 160 kilometer.

Dodge, Powered by Fiat? Wie weet binnenkort wel...

Dodge, Powered by Fiat? Wie weet binnenkort wel...

Dodge 500 exclusief in House of Dodge
De Dodge 500 is exclusief verkrijgbaar, koop én lease, in het House of Dodge in Alkmaar. Daarnaast is deze compacte Dodge ook te huur. Voor klanten van Middelbeek Cars is hij als vervangauto gratis beschikbaar. Middelbeek heeft als enige in Nederland alle modellen van het Amerikaanse merk Dodge staan. Informatie: House of Dodge. Tel.072 – 541 46 46 (www.middelbeekcars.nl). 1 April, let op die dag en laat u niet voor de gek houden.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.